Ulricehamn

27-åring får fängelse efter köttstöld

Ulricehamn Artikeln publicerades
2 bilder
Foto:Jan Pettersson

Den 27-årige ulricehamnaren tog kött i en mataffär och hotade en väktare med kniv. Nu döms han till fängelse.

Händelsen inträffade i september i Borås. När utredningen var färdig åtalades mannen bland annat för rån. Enligt åtalet tog mannen bland annat kött från en mataffär i Borås. Utanför butiken försökte en väktare stoppa honom men då drog 27-åringen kniv. Sedan försvann han på en stulen cykel.

Mannen har gjort vissa medgivanden. Han säger att han tog varor, men till ett mindre värde. Han riktade en kniv mot väktaren men bara för att han trodde att han blev angripen. Han säger att det finns en hotbild mot honom efter ett tidigare bråk och han trodde att det var därför han blev angripen.

27-åringen sa i rätten att han visserligen förstod ganska snart att det var en väktare som försökte stoppa honom men att han ändå inte ville stanna eftersom han var väldigt hungrig.

Rätten anser det bevisat att mannen har gjort sig skyldig till rån. Man skriver i domen att mannens förklaring om att han ansåg sig angripen inte är trovärdig, bland annat för att väktaren både presenterade sig och visade legitimation. 27-åringen döms också för häleri eftersom han använde en cykel han borde ha förstått var stulen.

Mannen åtalades också för en händelse vid en trafikövningsplats i Göteborg. Där ska han försökt stjäla en hjullastare. När inte det gick tog han ett arbetsfordon. Med detta körde han först ner en garageport och sedan igenom en vägbom. Vid det är laget var polisen på plats och för att undkomma dem försökte han köra genom ett staket.

För detta döms nu mannen för tillgrepp av fortskaffningsmedel, försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel samt skadegörelse.

Mannen åtalades också för misshandel men frikänns från detta. Han frikänns också för ett fall av ringa narkotikabrott och ett fall av rattfylleri.

Mannen är tidigare dömd för ett stort antal brott, bland annat grov misshandel och narkotikabrott. Mannen åtalades för en tid sedan för mord efter ett bråk i en lägenhet i Ulricehamn, men frikändes nyligen av hovrätten som ansåg att mannen hade agerat i nödvärn.