Ulricehamn

Familjärt företag värnar det lilla

Borås Artikeln publicerades
Anders Claesson på ett lastbilsflak i Göteborg under Way out west. Han och de andra i företaget One more family, fick i uppdrag av öl-märket Heineken att ordna ett studentflak att åka runt med. Så blev det.
Anders Claesson på ett lastbilsflak i Göteborg under Way out west. Han och de andra i företaget One more family, fick i uppdrag av öl-märket Heineken att ordna ett studentflak att åka runt med. Så blev det.

Det är lite lugnare i One more familys lokaler på Almenäs i Borås nu, jämfört med i somras.

Vegby-killen Anders Claesson visar runt i den 5000 kvadratmeter stora lagerlokalen.

Namnet på företaget One more family, som samlar logistik, transporter och eventproduktion under ett och samma tak, står för flera saker. Från början skulle det heta ”One more” som i bara ännu ett företag, sedan kom att få ”familj”, eller ”family” som tillägg. Delägaren Anders Claesson, född och uppvuxen i Vegby, förklarar:

– Under perioder jobbar vi så hårt att vi umgås dag och natt och då blir det nästan som att jobba med sin andra familj och det är den känslan vi vill att vår personal och våra kunder ska ha, att vi är en stor familj. Så vi tyckte namnet passade.

Företagets tre olika verksamhetsområden kan vid första anblick verka spreta lite grand. Men för Anders Claesson och de andra tre delägarna Kristoffer Andersson från Gällstad, Fredrik Berggren, Borås och Tobias Ljunghager från Marbäck, är det en suverän mix. Logistikbiten, som består i att lagerhålla bland annat hängande konfektion för hela Brothers Sverige, och tredjepartslogistik åt ett antal stora kunder som sportmärket Fila, löper på under hela året. Med sina specialbilar kan de erbjuda leveranser med hängande konfektion direkt till butikerna och bilarna går också att använda när det ordnas stora event och stora prylar ska transporteras. Chaufförerna hjälper till att forsla och bygga butiksinredning, som lagerhålls av företaget. Eventen är till stor del säsongsberoende, med stora kunder som Red bull, Stureplansgruppen, Rayban, Oakely och Heineken som beställare. Så med alla olika ben företaget står på, kan de erbjuda helhetslösningar åt sina kunder och ha ett jämnt arbetsflöde under året.

– Vi kan lagerföra åt våra kunder och hjälpa till med mässor. Vi kan ordna event och vi tycker det är roligt att jobba. Vi drar oss inte för att göra allt för kunden. Vi har något ingen annan har, säger Anders.

Han berättar om ett event på Kungliga tekniska högskolan i Stockholm där de fick i uppdrag att bygga en stor kub inne på skolan, som skulle innehålla flera specialtekniska lösningar med tv-skärmar och datorer. Men de fick inte börja bygga innan klockan 22. Det var ett av företagets första event, och så här i efterhand inser Anders att de var lite väl optimistiska när de beräknade tidsåtgång för bygget.

– Vi höll på hela natten. Någon gång fick vi besök av en vakt och när vår kund kom klockan 6 på morgonen tyckte de att vi var morgonpigga som redan var på plats. Men vi hade ju aldrig gått hem…

Anders ler åt minnet och berättar eventet var ett samarbete mellan hans företag och Uport-Sebastian Andersson, Ulricehamn.

– Vi jobbar ihop så ofta vi kan. Vi jobbar på samma sätt, så det flyter på bra.

Och filosofin i företaget är enkel:

– Vi vill att alla ska ha kul när de jobbar och att företaget ska vara lönsamt. Det skulle aldrig funka om vi hade en person som bara ville tjäna pengar för att köpa en Porsche, eller satt och tänkte på stugan i Bohuslän. Vi delar den filosofin, alla delägarna.

Anders Claesson har ett förflutet inom sportklädesbranschen. Innan han tog klivet och bildade bolag med sina kompisar, jobbade han som sportmarknadschef på e-handelsföretaget Junkyard i Trollhättan. Det var efter åtta år där som han insåg att det fanns en liten lucka i eventbranschen som han hade kunskap, energi och driv att fylla.

Nu är det ett år sedan och mycket vatten har runnit under broarna sedan dess.

– Nu ska vi förvalta det vi har byggt upp. Vi vill vara ett jättelitet företag i Borås, som fortfarande kan arbeta med stora varumärken, men behålla vår personliga relation med våra kunder. Vi jobbar en del med företag som har sin bas i Stockholm och flera gånger blivit tillfrågade om vi ska öppna logistikverksamhet i Stockholm också, men vi har tackat nej. Då är risken att vi skulle bli jättestora, och vi vill inte det. Vi vill ha max 20 anställda, så vi kan ställa om fort och erbjuda vår personliga service och helhetslösning. Det är det som är det unika med oss.

fakta

One more family

Ägare: Glesbygdskonsulterna AB, One mor solution AB och Ljunghagers bygg AB men ägarna är Anders Claesson, uppvuxen i Vegby, Kristoffer Andersson från Gällstad, Fredrik Berggren, Borås och Tobias Ljunghager från Marbäck.

Antal anställda: 15

Omsättning: Mellan 20-25 miljoner

Visa mer...