Ulricehamn

Anrikt företag lämnar Ulricehamn

Ulricehamn Artikeln publicerades
Fredrik Nilsson, vd Sandberg wallpaper.
Foto:Pernilla Rudenwall
Fredrik Nilsson, vd Sandberg wallpaper.

Från halvårsskiftet nästa år så är Ulricehamn ett företag färre. Sandberg wallpaper lägger ner produktionen och flyttar övriga tjänster till Borås.

Sandberg wallpaper, vilket tidigare hette Sandberg tapeter, lägger ner sin verksamhet i Ulricehamn.

– Vi kommer att avveckla produktionen helt och lägga ut den hos olika leverantörer. Övriga delar av verksamheten flyttar till Borås, där vi samlokaliserar med andra delar inom Gimmersta gruppen, som äger företaget, säger Fredrik Nilsson, vd på Sandberg wallpaper.

Bakgrunden till den här förändringen är, enligt Fredrik Nilsson, att marknaden för tapeter har en nedåtgående trend och att lönsamheten därmed också blivit sämre.

– Vi har haft positiva resultat men har högre krav från våra ägare. Så med tanke på vilka investeringar som skulle behövas i vår ålderstigna maskinpark, bedömde vi att detta långsiktigt är den bästa lösningen för att öka lönsamheten och minimera riskerna. Vi gör de här åtgärderna för att säkra företagets framtid.

Omorganisationen inleds i början på nästa år, för att vara avslutad till sista juni. Fastigheten på Hester kommer att bjudas ut till försäljning inom kort.

När produktionen försvinner så blir elva grafiker och en tjänsteman utan jobb. Övrig personal, totalt 13 tjänstemän, får sin arbetsplats i Borås.