Ulricehamn

"Det här är bästa stället”

Ulricehamn Artikeln publicerades
Den lugna och trevliga stämningen är det som killduon från Alingsås uppskattar mest.
Foto: Carina Carlzon
Den lugna och trevliga stämningen är det som killduon från Alingsås uppskattar mest.

Blågula peruker, svenska flaggor och en sprakande eld. De två Alingsåskillarna visste hur världscupen i Ulricehamn upplevdes på bästa sätt.

Vid toppen av kraftledningsbacken hade Matitas Jellryd och Johan Delbratt gjort sig hemmastadda. När UT tittade förbi tittade duon intensivt på sina mobiler.

– Vi har precis lämnat in en V75-bong, säger Mattias Jellryd.

Det är Mattias som har det största skidintresset av de två. Han brukar följa världscuploppen från tv-soffan.

– Det här är så mysigt. Lugnt och fint och folk är glada, säger han och slår ut med armarna mot brasan som sprakar någon meter ifrån honom.

Skönt tillbakalutande i två stolar har killarna varit på plats omkring två timmar före första start. Natten tillbringade de i Johans husbil.

– Förra gången var vi bara här på lördagen men i år ville vi stanna båda dagarna och då är det prefekt med husbil.

Termosarna är välfyllda och på kinderna har de målat blågula flaggor. De räknar med att stanna ute i skogen länge och på söndag ska det återkomma till sin plats.

– Det här är bästa stället, säger Mattias.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.