Hulander räddade poäng för Södra Ving i slutsekunderna

fotboll Artikeln publicerades
Joakim Hulander har precis gjort sitt andra mål för dagen och räddat en poäng. Lagkamraterna är inte sena att sluta upp i firandet. 9 bilder
Foto:Jonas Emtervall
Joakim Hulander har precis gjort sitt andra mål för dagen och räddat en poäng. Lagkamraterna är inte sena att sluta upp i firandet.

En försvarsmässigt svag förstahalvlek och två brända straffar såg ut straffa sig för Södra Ving i division 4-premiären mot Kronäng. Men Hökerumslaget kom tillbaka starkt och räddade en poäng i sista minuten.

Tiden var på väg att rinna ut när vänsterbacken Gusten Wessbo slog in bollen i straffområdet. Ett par meter från mållinjen skarvnickade Joakim Hulander den förbi annars utmärkte Kronängmålvakten Dino Palalija.

Södra Ving hade kvitterat till 3-3 och i princip direkt efter avsparken blåste domaren av matchen.

– Det var ju på sista sparken, så det var lite turligt. I första halvlek var vi väldigt stillastående och tama, det var kanske lite premiärnerver. Sen vaknade vi i andra och tryckte på riktigt rejält, säger Södra Vings tränare Senad Filipovic.

Det finns inget att anmärka på den sammanfattningen. För i första halvlek var gästande Kronäng det klart bättre laget. Gästerna tog sig enkelt igenom hemmaförsvaret och hittade nätet hela tre gånger under de inledande 45 minuterna.

Hade det inte varit för att hemmalagets bäste för dagen, David Karlsson, smög emellan med ett kanonskott fram till 1–2, hade matchen kunnat vara körd redan i halvtid.

– Skönt att få göra det målet. Jag fick en passning av någon och ville testa högerfoten, så jag klippte till. Den satt asgött, säger David Karlsson, som tidigare i första halvlek fått se Jonas Hulander missa en straff efter att Henrik Svedberg dragits ner.

Eller rättare sagt – Dino Palalija i Kronängsmålet slängde sig och räddade den låga straffen vid högerstolpen.

– Han kollade hela tiden åt vänster och då brukar de skjuta åt andra hållet. Jag har varit med ett tag, säger Palalija till UT.

I andra halvlek var rollerna ombytta. Jonas Hulander fälldes och Henrik Svedberg fick chansen från elva meter. Men Kronängskeepern räddade igen – den här gången vid vänsterstolpen.

– Det är väldigt, väldigt tungt att missa två straffar. Man kunde tänka sig att det skulle sätta sig i huvudet, men vi visade moral och bra inställning, säger Senad Filipovic.

Södra Ving tryckte på mot bortamålet i princip hela andra halvlek. Det Kronäng som i första halvlek sett så piggt och bolltryggt ut, trots att Slottsvallens matta var allt annat än bra, såg nu mest tröttkört ut och orkade inte låsa fast bollen på Vings planhalva.

Reduceringen kom redan i 60:e minuten, när Jonas Hulander petade in bollen från nära håll.

Därefter osade det katt nere hos Dino Palalija vid ett flertal tillfällen. Men räddade han inte själv hade han hjälp av en utespelare som nickade bort bollen på mållinjen.

Men till slut kom alltså 3–3-målet – och det resultatet kunde både Senad Filipovic och David Karlsson leva med.

– Det är bra att ta poäng mot Kronäng, som är ett topplag. Efter hur matchen utspelade sig är jag nöjd, men vi får träna på straffar, säger Filipovic.

– Jag hade tagit 3–3 på förhand. Jag hade faktiskt tippat kryss på Svif-tipset, säger David Karlsson och skrattar.

matchfakta, div 4

Södra Ving – Kronäng 3–3 (1–3)

Mål: 0–1 (21) Renzo Dinegro, 0–2 (35) Victor Rotting, 1–2 (36) David Karlsson, 1–3 (42) Victor Rotting, 2–3 (60) Joakim Hulander, 3–3 (89) Joakim Hulander.

Domare: Tobias Hane

Södra Vings lag: Marcus Andersson – Filip Pålsson, Erik Johansson, Elias Andersson, Elon Lövgren – Sirwan Rakh, David Karlsson, Lucas Johansson, Henrik Svedberg, Jonas Hulander – Joakim Hulander.

Ersättare: Gusten Wessbo, Henrik Johansson, Alexander Delin, Johan Björling, Andreas Nordgren.

UT-märkta:

3 David Karlsson

2 Joakim Hulander

1 Jonas Hulander

UT-delade av Jonas Emtervall

Visa mer...