"Fotboll är alltid upp och ned"

Sport Artikeln publicerades

Senad Filipovic är nedslagen men inte uppgiven. Hans mantra är att starta om på noll.

UIFK:s tränare Senad Filipovic har haft ett par tunga dagar under våren. Dagar efter tunga derbyförluster som satt fokus på hans lag på ett negativt sätt. Dagen efter derbyt mot Dalstorp är han inte uppåt, men långt ifrån uppgiven.

– Jag försöker vara positiv. Skulle jag inte vara positiv skulle jag inte kunna syssla med fotboll.

Om statistiken UT tagit fram, om sju segrar på två och ett halvt år, vill inte Filipovic säga så mycket. Han är den förste att erkänna att det inte gått bra, men han väljer hela tiden att prata om nuet.

– Att titta bakåt hjälper oss inte nu. Det gäller att starta om på noll och hitta tillbaka till att det är roligt att spela fotboll. Fotboll är alltid upp och ned.

Har ni inte roligt i UIFK?

– Jo, stämningen i laget är bra men på match ser vi inte ut som ett sådant lag.

Den senaste tidens svaga resultat menar Flipovic delvis har sin grund i att många spelare varit borta. Mycket skador och en del skolresor.

– Elva man var borta mot Dalstorp, då är det inte lätt att spela bra. Så fort killarna är tillbaka måste vi satsa på kontinuitet.

Om derbyna säger Filipovic så här.

– Alla vill slå storebror och det har vi fått uppleva. Motståndarna blir inspirerade och för oss blir det ett måste.

Det är tre derbyn kvar i år. Hur känns det?

– Jag tänker inte speciellt på de matcherna. Det är framför allt mot andra lag vi måste börja ta poäng. Nu ska vi fundera på ett sätt att väcka killarna och starta om.