Dalstorp missade chansen på serieledning

Fotboll Artikeln publicerades
Erik Axengren hade inget flyt i sina avslut i toppmötet mot Tvååker. 5 bilder
Foto:Fabian Andersson
Erik Axengren hade inget flyt i sina avslut i toppmötet mot Tvååker.

En dålig första halvlek och inget flyt framåt. Då blev det förlust för Dalstorp i toppmötet med Tvååker.

– Vi kom inte upp i nivå i första halvlek, säger tränaren Robert Björk.

Dalstorp–Tvååker 1–2 (0–1)

Mål: 0–1 Albin Winbo (30), 0–2 Jakob Adolfsson (90), 1–2 Christian Magnusson (90) Domare: Fiqret Buqa, Borås
Publik: 410 Dalstorps lag: Jesper Hallqvist – Sebastian Forsblad, Oscar Fritzson, Felix Sehlström (ut 88), Adam Josefsson – Anton Johansson (ut 80), Andreas Dahlqvist, Björn Arnesson, Erik Axengren – Johan Einarsson (ut 67), Christian Magnusson Ersättare: Jakob Ekstener, Timmie Roininen (in 80), Viktor Lid (in 88), Daniel Svenningsson (in 67), Isak Johansson, Tommy Bohman, Benjamin Larsson Varningar: Andreas Dahlqvist, Björn Arnesson UT–märkta: Christian Magnusson 3 Björn Arnesson 2 Erik Axengren 1 UT–delade av Fabian Andersson

Inför matchen hade både Dalstorp och Tvååker chans på serieledning sedan Sävedalen förlorat tidigare under dagen. Det var gästerna från Halland som startade matchen bäst med stort bollinnehav och driv.

– Vi kändes inte alls bolltrygga i första, men ändå var det vi som skapade de två första chanserna. Och det är ju inte så dåligt ändå att skapa chanser trots att man spelar dåligt, säger Björk.

Chanserna Björk syftade på stod Johan Einarsson för. Först kom han till avslut från distans efter vint väggspel in från kanten men skottet gick rakt på Joakim Dahlberg i bortamålet. Några minuter senare fick Dahlberg sträcka ut sig rejält när Einarsson testade på halvvolley, men bollen ville inte in.

Istället var det gästande Tvååker som gick till halvtidsvila i ledning. Efter dryga halvtimmen så tappade Dalstorp boll på mittplan, Tvååker ställde om och efter ett inlägg placerade Albin Winbo in ledningsmålet. Och även hemmalagets anfallare Christian Magnusson var missnöjd med lagets första halvlek.

– Vi startade inte bra, och var väldigt loja. Vi var inte med riktigt kändes det som.

Men till den andra halvleken var ett helt nytt Dalstorp som kom ut. Man tryckte på och kunde ha fått en straff med sig nästan direkt, men domaren Fiqret Buqa vinkade avvärjande. Ett beslut Dalstorps tränare Robert Björk inte var helt nöjd med.

– Jag tycker det är bedrövligt. Vår spelare (Erik Axengren, reds anm) hoppar över bollen och deras spelare träffar inte bollen utan sparkar rätt på vår kille. Det hörs ju högt, så det var märkligt att vi inte fick straff där.

Men trots den uteblivna straffen fortsatte Dalstorp trycka på, och närmast var Erik Axengren men hans avslut gick precis utanför. Istället kontrade Tvååker in 0–2 på tilläggstid, och då räckte det inte att hemmalagets för dagen bästa spelare Christian Magnusson reducerade precis innan slutsignalen.

– Det saknades det sista lilla, och det är synd när vi har en sådan härlig chans. Men vi har chansen fortfarande, tabellen är tight och vi kommer satsa för det. Det är häftigt att få spela sådana här matcher, summerar målskytten

Förlusten innebär att Dalstorp tappar kvalplatsen och åker ner till en tredjeplats med tre matcher kvar att spela. Men en av dessa matcher är mot Sävedalen på placeringen ovanför.

– Vi har fortfarande en kvalplats i egna händer, avslutar Björk.