Jobro näringslivsgalans vinnare

Nyheter Artikeln publicerades

Tillväxttakten är det som imponerar mest med företaget Jobro. I går kväll prisades de som Årets företagare i Ulricehamns kommun.

Årets näringslivsgala hölls i går kväll på Hotel Bogesund i Ulricehamn. En gala med helt lokal prägel.
– I år är det ingen gäst som Jens Spendrup som var här förra året och inte heller någon inhyrd konferencier eller underhållare. En lokal gala helt enkelt, säger Jesper Fritzson från Företagarna som varit delaktig i förberedelserna.
Det mest prestigefulla priset gick till Jobro. Industriföretaget med bas i Karlnsäs industriområde är Årets företagare.
– Vi vill tacka vår personal framförallt, alla samarbetspartners, våra kunder och Sparbanken som har stöttat oss i alla år, sade Christer Kallin och Tobias Ludvigsson när de tog emot priset.
Som en förklaring till sina framgångar nämnde de bra medarbetare, bra support från revisorer och bank samt hårt arbete. Men nu ska de ta det lite lugnare, fortsatte de.
Jobro levererar prototyper och korta produktionsserier i plåt, främst till fordonsindustrin. Bolaget har sedan 2003 haft en årlig tillväxt på runt 27 procent och fått utmärkelse som ett så kallat gasellföretag.
Årets köpman blev Team sportia som hyllades för sin satsning på en utbyggd, och helt ombyggd, butik som skapat en helt ny upplevelse för de som handlar. Årets köpman utses för övrigt genom en omröstning bland Cityföreningens medlemmar.
Årets nystartsföretag är ett pris som näringslivsbolaget NUAB står bakom och det gick i år till Format butik och café. De har enligt motiveringen på ett effektfullt sätt fört in storstadskänsla i småstaden.
Kugghjul 35, nätverket för yngre ulricehamnare i karriären, ger sitt pris, Årets stödhjul, till Hökerum bygg för att deras föryngring, både vad gäller ledning och ny arbetskraft.