Insändare

Insändare: Flytt av väg 157 viktig fråga för MP

Insändare Artikeln publicerades
Att ändra sträckningen på väg 157 är en fråga som Miljöpartiet kommer att fortsätta driva, skriver Arne Fransson. Arkivbild.
Foto: Carina Carlzon
Att ändra sträckningen på väg 157 är en fråga som Miljöpartiet kommer att fortsätta driva, skriver Arne Fransson. Arkivbild.

I UT 18 juni skriver chefredaktör Lars Näslund att Ulricehamn har ett drömläge. ”Rivieran vid Åsunden har alla förutsättningar att bli ett av Västsveriges mest attraktiva områden att bo och arbeta i.”

Han fortsätter med att skriva: ”Därför bör kommunen vara öppen för att även satsa skattepengar där – och för att delfinansiera en flytt av Väg 157 från Strandgatan.”

Denna krönika var mycket intresseväckande skriven, men Lars Näslund har nog inte sett eller läst att den 25 januari i år lämnade Miljöpartiet en motion med rubriken ”Motion angående tung trafik på Strandgatan mot Marbäck”.

I motionen nämns att det finns ett förslag i nuvarande Översiktsplan som beskriver en väg för tung trafik från Marbäck via Pinebo till väg 40 vid Rönnåsen. I slutet av motionen yrkas att Ulricehamns kommun på ett verkligt aktivt sätt erbjuder Trafikverket en startfinansiering, så att planen med tung trafik från Marbäck till Rönnåsen påskyndas.

Jag vill slutligen ge Lars Näslund en eloge för att han har tagit upp en för många ulricehamnare viktig fråga. MP kommer att fortsätta driva denna fråga, inte minst i den nya översiktsplan som nu arbetas fram.

Arne Fransson (MP)

gruppledare

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.