God morgon

Finnekumla kyrka har sommaröppet

Finnekumla Artikeln publicerades
Finnekumla kyrka
Foto:Pernilla Rudenwall Petrie
Finnekumla kyrka

På tisdagskvällen inleddes sommarmusiken med Marie och Urban Gärdborn.

Urban Gärdborn från Stockholm har länge varit verksam som pianist till artister som Loa Falkman, men för tillfället är han vikarierande kantor i pastoratet. På tisdagen inledde han och frun Marie Gärdborn, som är sångerska, sommarmusiken i Finnekumla kyrka. De framförde ett blandat program som heter Från musikal till visa.

Exempel på andra artister som besöker kyrkan under tisdag- och torsdagskvällarna är Ove Gotting och Hans Carlén, Eva Grahn och Ingvar Pettersson med Nils Holgerssons underbara resa, Linda Skogholm band, Kören Kantona och Blandad kompott med Larsowe Petersson och Thore Olofsson.

Kyrkan är också sommaröppen varje dag mellan 15 och 19. En utställning med bröllopsfoton med par från Vegby och Finnekumla visas. Bilderna är från 1900-talet och hela kyrkan kommer vara bröllopssmyckad.

– Det ska inte bara vara öppet utan välkomnande så vi har alltid kyrkvärdar på plats. Vi visar också de gamla föremålen vi har som dopfunten från 1100-talet och en bok från 1586, säger Birgit Andersson, som är ordförande i det lokala rådet för kyrkorna i Vegby och Finnekumla.

– Det ska bli så kul för det är så många i området som engagerar sig. Och vi har en fördel av att vi ligger i ett turiststråk, det är många som åker omkring här och tittar på gårdarna runt sjön, säger Birgit Andersson.