Tufft för KFUM i första beachmatchen

Stockholms BHC blev en allt för tuff uppgift för nybörjarna KFUM Ulricehamn i första matchen i beach-SM. Huvudstadslaget tog hem segern med 2–0 efter klar vinst i båda halvlekarna.
– Vi orkade inte riktigt hålla uppe tempot på slutet, säger Fredrika Ragnar i KFUM.
beachhandboll • Publicerad 16 juni 2018 • Uppdaterad 17 juni 2018
Det blev klar förlust för Fredrika Ragnar (i blå tröja) och hennes KFUM Ulricehamn i första matchen i beach-SM.Foto: Jonas Emtervall

Att förlora halvlekarna med 8–16 och 5–18 var förstås ingen skam med tanke på att Stockholm är specialister och KFUM noviser inom beachhandboll.

Sett till antalet mål var skillnaden heller inte fullt så stor. KFUM hittade nätet elva gånger och 08-laget 17 gånger. Men där ulricehamnarna mest gjorde enpoängsmål, gjorde 08-laget uteslutande tvåpoängare i form av japaner, 360-snurrar och straffar.

– Jag tycker ändå att vi gjorde det rätt bra för att vara första gången någonsin. Vi har ju haft svårt att få ihop folk till träningarna, till och med, säger Fredrika Ragnar, som fick inta en ovan roll som flygande målvakt i en av KFUM:s uppställningar.

– Det var nytt och kul. Mycket att tänka på bara.

bild 1/6

Ragnar och övriga KFUM-spelare grävde inte ner sig i sanden efter storförlusten, utan såg den mest som bra träning inför vad som komma skall under resten av SM.

– Vi har inte riktigt lärt oss taktiken än, märkte vi ju på våra motståndare. Nu har vi fått lite idéer om hur vi ska göra inför resten av matcherna. Kanske är inte nästa motståndare på riktigt samma nivå som Stockholmslaget, säger Fredrika Ragnar.