Annons

Listan: Lokal profil bland handelns mäktigaste

Stefan Palm, vd för Lager 157, är en av de mäktigaste inom Svensk handel. Detta enligt en sammanställning som gjorts av tidningen Market.
Ulricehamn • Publicerad 7 februari 2019 • Uppdaterad 8 februari 2019
Foto: Bo Högborn

Market är en branschtidning för Svensk detaljhandel. Den publicerade nyligen en lista över Svensk handels mäktigaste för året som gått.

Lager 157:s vd Stefan Palm placerar sig enligt tidningen högt på listan, på femtonde plats, före de som leder företag som Intersport, Willys och Synsam.

Annons

Motiveringen är:

”Under året gick han mot strömmen och öppnade fler nya butiker på en darrig modemarknad. Lagom till julhandeln intog Lager 157 dessutom huvudstaden med flera innovativa grepp.”

Föregående år låg han på plats 24.

Toppar listan gör Jeff Bezos som är vd för Amazon. Skälet är att företaget påverkade handeln i Sverige stort bara på grund av de rykten som gick om en eventuell etablering i Sverige.

Listan har tagits fram genom att en jury nominerade 90 kandidater som bedöms ha haft makt och påverkan på svensk detaljhandel under det senaste året.

Tidningens läsare kunde sedan rösta fram ytterligare tio kandidater.

Rösterna och juryn har därefter bestämt listans slutgiltiga utseende.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons