Annons
Nöje

P3 Guld: Ulricehamnsartister snuvade på priser

Det blev inga priser för ulricehamnsbröderna Robin och Alexander Tidebrink på musikgalan P3 Guld som hölls under lördagen.
Göteborg • Publicerad 19 januari 2019 • Uppdaterad 20 januari 2019
Robin och Alexander Tidebrink gick båda på P3 Gulds röda matta. ”Jävligt flummig upplevelse” säger Robin.
Robin och Alexander Tidebrink gick båda på P3 Gulds röda matta. ”Jävligt flummig upplevelse” säger Robin.Foto: Lovisa Hansson

Alexander Tidebrink var tillsammans med Vigiland nominerade till årets låt. I samma kategori finns låtar med artister som Hov1 och Zara Larsson. Vinnare blev Hov1 som totalt tog hem tre priser.

Låten Be your friend släpptes i rätt tid innan sommarens festivaler och har spelats över 62 miljoner gånger på streamingsajten Spotify.

Annons

– Grabbarna (i Vigiland reds anm.) tror att vi har chans att ta hem det här, men jag vet inte, sa Alexander Tidebrink innan galan.

– Oavsett hur det går är det jättekul att vara här.

Gruppen Hov1 som gästade Uport i somras och drog en storpublik blev trippelt vinnare på musikgalan P3 Guld. Bland annat vann de Årets låt och tackade publiken via videolänk från Costa Rica. I samma kategori var ulricehamnaren Alexander Tidebrink nominerad tillsammans med Vigiland med hitlåten Be your friend.
Gruppen Hov1 som gästade Uport i somras och drog en storpublik blev trippelt vinnare på musikgalan P3 Guld. Bland annat vann de Årets låt och tackade publiken via videolänk från Costa Rica. I samma kategori var ulricehamnaren Alexander Tidebrink nominerad tillsammans med Vigiland med hitlåten Be your friend.Foto: Adam Ihse/TT

Är det någon artist som du skulle känna dig starstruck att träffa?

– Haha, jag blir aldrig det. Annars hade det varit väldigt svårt att jobba med det som jag gör.

Upplevelsen att gå på röda mattan och möta ett stort pressuppbåd är fortfarande relativt nytt för bröderna Tidebrink. När Robin hinner ikapp är hans första kommentar till sin bror:

– Det här är så jävla flummigt egentligen.

Först ut att uppträda i Partille arena var artisten Seinabo Sey.
Först ut att uppträda i Partille arena var artisten Seinabo Sey.Foto: Adam Ihse/TT
Galan leddes av komikern Marcus Berggren och programledaren Tina Mehrafzoon.
Galan leddes av komikern Marcus Berggren och programledaren Tina Mehrafzoon.Foto: Adam Ihse/TT

Robin Tidebrink var fram till i somras medlem av hårdrocksbandet Lucifer som är nominerade till årets rock/metal för skivan Lucifer II som Robin både medverkar på och syns på omslaget av. I samma kategori hittas band som Graveyard, Maggot Heart och Maidavale. I slutändan blev det Graveyard som tog hem det priset.

Lovisa HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons