Annons
Kultur

Häckner vill värma i mörkret

På lördag kommer Carl-Einar Häckner till Folkets hus med sin senaste föreställning, som bland annat handlar om en isbjörn.
Ulricehamn • Publicerad 6 november 2018
Foto: Peter Eriksson

I ett par decennier har Carl-Einar Häckner underhållit Sverige med sin speciella stil. Han har sjungit, skrivit, skådespelat, roat och framförallt trollat både i Sverige och utomlands. Karriären innehåller allt från trolleri i Björnes magasin till filmen Petri tårar. Han har också spelat varité på Liseberg i två decennier.

Det är kanske just för sina scenshower han har blivit mest känd, där han kombinerar ibland rätt drastiska trolleritrick med humor, musik och eftertänksamhet.

Annons

”Han är ett fullblodsproffs på scen; i interaktionen med publiken, med sin Charlie Chaplin-bestrukna humor och sitt till synes enkla men effektiva trolleri”, skrev Göteborgs Posten i samband med det sista året på Liseberg.

Nu senast har Carl-Einar Häckner spelat en föreställning i Göteborg som han tar med på turné under hösten och vintern.

Han berättar att det är en föreställning där magin och texterna är grunden, men där det också finns humor och musik - och en isbjörn.

– Jag tar med en isbjörnssaga för att värma i mörkret. Det är ingen isbjörn på det sättet utan som en metafor, för att beskriva oss människor. Isbjörnar är väldigt bra på att alstra värme, så att man kan simma under isen. Detta är prologen och epilogen och däremellan är det en föreställning där det händer en massa saker.

Han tror att man lär känna igen den Häckner man är van vid. Men den här föreställningen är mer ”direkt på”. En rakare föreställning där han vill släppa fram artisten inom sig.

Han är nöjd med hur föreställningen mottagits hittills, efter 40 föreställningar i Göteborg och ett 20-tal ute på turné.

– Jag är jättenöjd, framförallt att man är på väg, att det fungerar, att det kommer folk. Det är en bra föreställning, jag är i form, säger han.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons