Annons
Nyheter

Våren - årstiden då skiten byter ägare

Vi var nära en sunkig plasttraktor av större modell i Timmele häromveckan. Nya insatser vid Dammen på lördag.
Nyheter • Publicerad 11 maj 2010

En gång var jag med och arrangerade en loppmarknad. Jag minns att jag tyckte det var spännande, trots att det var väldigt längesedan.

Så kom några år då loppisar inte låg högst på "att-göra-listan". Men med åldern, huset, barnet och sambons ökade intresse för saker med rost på har besöken på loppmarknader blivit allt fler.

Annons

Ni som läser UT vet att det just nu är väldigt många loppisar runt om i bygden. Man kan tycka lite vad man vill om artiklar om loppmarknader men vi kan i alla fall slå fast en sak: Det finns jäkligt mycket skit där ute i stugorna.

Och skiten byter just nu ägare.

Så finns det fynd förstås. Jag och Junior var på väg mot ett sådant i Timmele. På långt håll såg vi en urblekt tramptraktor i plast. Junior lyste och jag försökte navigera mellan damlagets brödstånd och låga byråer som placerats ut i det vårtorra gräset.

Just som jag snavade på en divan så kom det en man och snöt traktorn framför ögonen på oss. Det fattades fem meter. Vi försökte oss sedan på en fuling och förhandla lite men slaget var förlorat.

Istället för traktor fick det bli kaffe och kaka. Våra vänner hade tagit med eget kaffe i termos men det är ju lite som att ta med solkräm på en Boråssemester. Onödigt.

Är det något som är billigt på loppisar så är det fikat. En våffla, en kaka, en bulle, en kaffe och en påtår för 30 kronor. Det är då man känna sig nöjd med sina investerade kronor.

Vid Dammen på lördag är det nya insatser. Vi siktar på en stor traktor - men slutar säkert jakten vid fikabordet. Enda smolken i glädjebägaren är att mycket av mina loppispengar går till missionskyrkan. Idrotten hade varit ett bättre mål för dem.

---------------------------------------------------------------------

Under strecket

Väldigt många skriker väldigt högt om resurser just nu. Lassalyckan får - då ska vi också få. Det ska byggas hallar, ridhus, planer och skolor. Noterar att det inte är några av landsbygdens föreningar som hojtar. Jag anar att de anammat det gamla ordspråket "Egen härd är guld värd". UIFK får inte en fotbollsanläggning. De ska hyra in sig på en ganska dyr sådan. Ekonomiskt är det lite som att hyra eller äga sin bostad.

Annons

Jag fyller 34 år i dag. Hade jag inte hittat ett nytt vitaliserande vitamintillskott hade det varit 34:an i himlen in. Piggare än på länge - men jag mår konstant illa och kissar i neon. Smällar man får ta.

Att bjuda in en etnograf vore kul. Projektetsom Jesper Fritzson och company dragit igång är högintressant. Min känsla är att Ulricehamn och Cityföreningen kan få en del obehagliga sanningar i ansiktet.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons