Nyheter

An englishman på kinarestaurangen

Sting gick 1987 i svartvitt och sjöng om an englishman in New York. Nu är det 2010 och det sitter en englishman på kinarestaurangen i Ulricehamn.
Nyheter • Publicerad 26 januari 2010

Det behövs inte mycket i en småstad.

Till exempel räcker det med en engelsman på en restaurang en söndag i januari.

Sensation.

Sms:et klingade till i fickan i bilen på väg upp till squashhallen. Sena söndags-sms är nästan alltid förknippade med någon form av arbete och jag tror jag suckade lätt.

Det stod.

"Colin Nutly är på kinarestaurangen!"

An englishman i Ulricehamn.

Sensation.

Tilläggas ska att informationen hade passerat ett led innan den kom till min telefon. Det var alltså inte så att någon jag känner gick förbi och tyckte det var kul att skriva ett sms om sin egenupplevda "Jag mötte Lassie". Någon satt på kinarestaurangen och messade någon och denne någon tyckte att jag behövde veta.

Vi kan se det som ett typexempel på hur saker sprids i en liten stad.

Jag kan tänka mig att en sådan som Colin Nutley fasar för just sådana sms som det jag fick. Att han går och har lite Ågren för att åter bosätta sig på hotellet i Ulricehamn under några månader. Det är en sak att nicka åt en halvt obekant på Hornsgatan i Stockholm, en helt annan att se tre damer med giraffhals i slow motion ta sig upp för trapporna till hotellets uteservering. För att eventuellt få en skymt av en englishman med en drink, eller ännu hellre - Sven Wolter!

Colin Nutley har varit i Ulricehamn under en period. Förberedelserna pågår som bäst för Änglagård 3 som ska ha premiär till julhelgen i år. UT har varit på hugget här och följt stora delar av förarbetet. Lite i smyg för att inte väcka drakarna i väster. På torsdag kan ni läsa Anette Westerlunds reportage i pappers-UT.

Det som alla ni undrar nu är förstås vad Colin åt på kinarestaurangen.

Friterad kyckling? Biff med bambuskott? Stekt ris?

Skit i det du - ta och lyssna på Sting istället.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Under strecket

Det pågår visst en namninsamling mot byggnation på Tvingen igen. Är det den tredje? Farfar, 84, hade visst bara skakat på huvudet, stängt dörren och suckande sagt att nu får ni väl ge er.

När UIF mötte Dalen hemma fick jag för första gången den här vintern en vag känsla av att UIF-säsongen kanske ändå inte tar slut i mitten av februari.

Det blir allt vanligare att som krogbesökare i Ulricehamn mötas av lapp på luckan. Inte för att det är fullsatt, tvärtom. STÄNGT är meddelandet som ropar genom rutan till den tomma lokalen. Går det överhuvudtaget att driva krog i Ulricehamn?

Till sist: Jag har blivit erbjuden provträning med ett division 4-lag nu. Osedd. Andretränaren hade hört att jag hade lite boll i mig - och att jag nog skulle orka bättre än de flesta. Vi pratar om B-laget.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.