Annons

Ytterligare en åtalas för grov misshandel utanför pizzeria

En man har redan dömts för den grova misshandeln utanför en pizzeria där gärningsmännen bland annat hoppade på offrets huvud. Nu åtalas ytterligare en man.
Ulricehamn • Publicerad 25 april 2018
Foto: Jan Pettersson

Enligt åklagaren har den tidigare dömde mannen och den nu åtalade mannen genomfört misshandeln tillsammans.

– Den åtalade har tillsammans och i samförstånd med den redan dömde gärningsmannen gjort det här. Det är samma gärning som jag åtalar för, säger åklagare Patrik Tilly.

Annons

Mannen förnekar brott.

– Han menar att han inte har varit på platsen, säger Patrik Tilly.

Misshandeln skedde en kväll i januari utanför en pizzeria i Ulricehamns kommun.

Två män gav sig på en tredje ung man. Enligt vittnesuppgifter förekom det besinningslöst våld med hårda sparkar och slag mot både offrets bröstkorg och huvud. När den unge mannen föll till marken fortsatte misshandeln och enligt vittnena ska någon ha hoppat på den liggande mannens huvud.

En man från Ulricehamns kommun greps efter misshandeln och dömdes som skyldig till bland annat grov misshandel. Påföljden blev ett år och tre månaders fängelse och mannen dömdes också att betala skadestånd på totalt 42 000 kronor.

Den andre mannen som polisen misstänker var delaktig i misshandeln kunde frihetsberövas först i början av april när han självmant kom in på polisstationen i Jönköping.

Det handlar om en man i 20-årsåldern från en ort i Småland som nu alltså åtalas misstänkt för grov misshandel.

Borås Tidning skriver att polisen har förhört flera personer med anledning av misshandeln. Då har det framkommit att offrets syster natten efter misshandeln fick ett telefonsamtal. En okänd man ska då ha bett om ursäkt för misshandeln och sagt att det handlade om ett missförstånd. Det är inte klarlagt vem som ringde.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons