Annons
Nyheter

Vittnen med chartrat flyg

Jehovas Vittnens Sammankomsthall i Ulricehamn fortsätter att locka många besökare. På lördag gästar cirka 400 delegater det så kallade arabiska kretsmötet, som hålls i Ulricehamn.
Nyheter • Publicerad 12 november 2010

Cirka 200 av deltagarna kommer från Stockholmstrakten. För deras skull har Jehovas Vittnen chartrat ett plan som tar dem till Jönköpings flygplats, för vidare transport till Ulricehamn.

100 av dessa är arabisktalande. De kommer att medverka vid mötet i Ulricehamn. Resterande hälft bussas till Falköping för att där delta i en kampanj.

Annons

Kretsmötet i Ulricehamn kommer att hållas helt på arabiska. Närmare 400 deltagare väntas medverka. Att nå andra språkgrupper är en medveten satsning som Jehovas Vittnen gör.

– Vi vill nå icke-svensktalande grupper med vårt budskap. Som ett led i detta genomför vi språkkurser, bland annat i arabiska. Spanska, persiska, ryska och jugoslaviska är andra språkgrupper som vi satsar på, berättar Per-Olof Nygårds, kontaktperson för det arabiska kretsmötet.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons