Nyheter

Verktygsförsäljare slog kund

Mannen i 30-årsåldern skulle sälja verktyg till en företagare i Ulricehamn, men det slutade med att han istället misshandlade företagaren. Nu döms han till skyddstillsyn.
Nyheter • Publicerad 8 mars 2011

Det var i augusti förra året som försäljaren kom till företagaren och ville sälja verktyg. Företagaren sade att han inte trodde att de erbjudna verktygen var äkta. Han trodde inte att verktygen var av det fabrikat som märkningen på dem visade.

Enligt domen uppstod det ordväxling och sedan handgripligheter.

Försäljaren har erkänt att han slagit och sparkat företagaren och rätten anser detta också vara bevisat.

Kriminalvården har lämnat ett personutredningsyttrande om försäljaren. Där sägs att mannen sedan några år har utvecklat ett spelberoende. Därför föreslår kriminalvården att mannen döms till skyddstillsyn där han också kan få hjälp mot detta.

Tingsrätten tar fasta på detta.

Mannen döms också som skyldig för stöld, missbruk av urkund samt olovlig körning. Det sammanlagda straffvärdet bedömer tingsrätten till fyra månaders fängelse, men rätten anser att en påföljd i form av skyddstillsyn med behandling mot spelberoende kan bidra till att mannen avhåller sig från brott i fortsättningen.

Mannen ska också betala skadestånd till företagaren på nästan 20 000 kronor.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.