Annons
Nyheter

Växthusen sprids över Sverige

Niotusen kvadratmeter växthus håller just nu på att monteras ned och hamnar över hela Sverige, från Trelleborg i söder till Umeå i norr.
Nyheter • Publicerad 16 oktober 2010
Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

– Det är roligt att det kommer till användning, säger Robert Henriksson som äger Henrikssons blomsterproduktion.

Företaget lägger ned och marken är tänkt att användas för bostäder. Robert Henriksson ansvarar för nedmonteringen och just nu är firman som han har lejt i full gång.

Annons

Arbetet började i augusti med att ta ut inventarier som lampor, bevattningsutrustning och liknande. I början av november väntas allt vara klart.

Det mesta har Robert Henriksson lyckats sälja, framför allt till andra blomsterproducenter. Huvuddelen av växthusen går till en firma i Skåne men materialet i övrigt sprids över nästan hela landet.

1 december får kommunen tillträde till marken, och kommer då börja förbereda den för bostäder.

Henrikssons är ett familjeföretag som arbetet med blommor i 86 år. Det som läggs ner nu är produktionen. Henrikssons blomstergrossist, som drivs av Roberts brorson Alexander, finns kvar som vanligt.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons