Annons

Uppdatering: Vattenläcka på skola lagad

På onsdag morgon uppstod en vattenläcka på Tränängsskolans område i Tranemo. Det fick bland annat som följd att toaletterna slutade fungera.
Tranemo • Publicerad 10 oktober 2018
Tranängskolan Tranemo.
Tranängskolan Tranemo.Foto: Marie Haglund

Det var mellan sex och sju på morgonen som det uppstod en vattenläcka på skolans område.

Städarna var på skolan vid sextiden men såg ingen läcka. Däremot upptäcktes den vid sjutiden när anställda kom till rektorsexpeditionen och upptäckte vatten på golvet.

Annons

– Läckan är på skolgården och vattnet rann in på golvet på rektorsexpeditionen, säger Thomas Åhman som är chef för lärandesektionen i Tranemo.

Det visade sig att läckan var på en ledning som försörjer hela skolan med vatten.

– Det innefattar en verksamhet på över tusen personer, säger Thomas Åhman.

Läckan fick bland annat som följd att toaletterna inte gick att använda. Dessutom gick det inte att använda diskmaskinen i köket.

Thomas Åhman berättar att kommunen upprättade en krisgrupp på skolan och arbetade för att försöka hålla igång verksamheten som vanligt under dagen.

Detta gick till stor del. Bland annat ordnade man toalettvagnar och vattentankar. Köket serverade mat på papptallrikar och med engångsbestick.

För högstadiet avslutades dock skoldagen efter lunch.

Enligt Thomas Åhman bör läckan vara åtgärdad under onsdagen. Skolan hoppas alltså ha verksamhet som vanligt på torsdagen.

Dock planerar man ändå för ett värstascenario där man är utan vatten under torsdagen och fredagen.

– Då tänker vi att vi kommer försöka upprätthålla verksamheten så gott det går.

Annons

Han säger att kommunen kommer gå ut med aktuell information på hemsidan och via andra kanaler.

Det är oklart vad som orsakade läckan. Det pågick till exempel inget arbete på området.

– Det är nog inte ovanligt att vattenledningar springer läcks så här. Det finns inget som tycker på att det är någon händelse som orsakat detta, säger Thomas Åhman.

Uppdatering, klockan 18.43:

Tranemo kommun uppdaterade under onsdagseftermiddagen sin hemsida med information om att vattenläckan är lagad vilket innebär att det blir en skoldag som vanligt för samtliga elever imorgon, torsdag. Även förskolorna kommer att vara öppna under torsdagen.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons