Prognosen: Mycket snö och blåst under världscuphelgen

Enligt tidiga väderprognoser väntas det blåsa och falla en del snö över Ulricehamn under världscuphelgen.
Ulricehamn • Publicerad 22 januari 2019
Foto: Pontus Lundahl/TT

– Det finns en beredskap för det här. Det finns förstärkningar att tillgå, säger Johan Falk som är vd för arrangörsbolaget.

Arrangörerna av världscupen har fått sina minusgrader och kan tack vare snökanonerna garantera bra spår till åkarna under helgens tävlingar. Tack vare kylan är det också bra tjäle i marken så att alla tilltänkta parkeringsplatser går att använda.

– Vi har haft vädret med oss hela vintern, säger Johan Falk.

Frågan återstår dock om hur vädret blir under själva tävlingshelgen, bland annat med tanke på trafiksituationen på vägen till och från tävlingarna, och mysfaktorn i skogen.

Enligt SMHI:s långtidsprognos för lördagen och söndagen ser det lovande ut för mysfaktorn men lite oroväckande ut vad gäller trafikvädret.

För det väntas vara minusgrader fram till helgen och under lördagen väntas det falla mer än en decimeter snö samtidigt som det blåser relativt mycket. Under söndagen väntas det sedan falla ytterligare nederbörd, eventuellt som snöblandat regn.

Nu ska det sägas att SMHI bedömer prognosen för dessa dagar som osäker.

När UT ber Johan Falk kommentera vädret lyfter han fram just osäkerheten i tidiga prognoser.

Han säger också att arrangörerna förstås gör allt för att förbereda sig för alla eventualiteter, men att de inte går och är oroliga över väderprognosen. Kanske blir det snö, men i så fall är de alltså förberedda.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.