Annons

Utställning för att locka familjehem

Ulricehamns kommun vill få fler familjehem. Det hoppas man bidra till genom att visa berättelser från de som bor i och är familjehem.
Ulricehamn • Publicerad 14 december 2018
Foto: Gorm, Kallestad

– Vi vill försöka visa verkligheten och skapa en förståelse för vad ett familjehem är, hur det kan kännas att ta emot ett familjehemsplacerat barn. Men också visa på barnets upplevelser, säger Marie Krusebrant, familjehemssekreterare på Ulricehamns kommun.

Det är under jullovet som kommunen satsar extra på att rekrytera familjehem. Förra året ingick det i satsningen att stadens pizzerior gjorde speciella familjehemspizzor. I år satsar man på en utställning på Ulricehamns stadsbibliotek.

Annons

Utställningen består av berättelser, tankar och fakta om hur det är att vara familjehem och hur det är att bo i familjehem.

Utställningen pågår mellan den 14 december och 10 januari.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons