Nyheter

Ung kvinna åtalas för inbrottsförsök på Radiocentralen

Polisen hörde smällen och kunde kort därefter gripa förövaren. Nu åtalas en 20-årig kvinna för inbrottsförsök hos Radiocentralen.
Nyheter • Publicerad 20 mars 2009

Det var under ett par stökiga dygn med flera fall av skadegörelse i slutet av januari som händelsen inträffade. Tidigt på morgonen den 29:e januari hörde en polispatrull en smäll och konstaterade att den kom från Radiocentralen där någon försökt krossa skyltfönstret med både rörtång och gatsten.

Polisen grep och anhöll en 20-årig kvinna och hon åtalas nu vid Borås tingsrätt. Hon har orsakat skador för 50 000 kronor och åklagaren menar att tilltaget gjordes för att stjäla varor ur butiken.

20-åringen, som är dömd för flera brott med anknytning till Ulricehamn tidigare, förnekar att hon försökt stjäla något men erkänner skadegörelsen. Den unga kvinnan bor inte längre i Ulricehamn.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.