Annons

Ulricehamnare åtalas för Uddevallamord

På fredagen väntas åklagaren åtala fem personer misstänkta för brott vad gäller det uppmärksammade mordet i Uddevalla. En av de fem är en ulricehamnare som misstänks för mord.
Ulricehamn • Publicerad 6 september 2018 • Uppdaterad 7 september 2018
Foto: JESSICA GOW / TT

Åklagaren Mats Sällström säger att utredningen nu är klar och att försvaret har fått tid att gå igenom den. Han räknar med att lämna in ett åtal till tingsrätten på fredag förmiddag.

– Jag tycker att vi har fått en bra bild av vad som har hänt och de bakomliggande motiven.

Annons

Som UT skrivit tidigare har ulricehamnaren medgett de faktiska omständigheterna men han nekar till brott.

I en utredning som frivården gjort ska mannen ha sagt att han har känt sig tvingad av de andra tre männen att utföra handlingen.

Totalt är det fem personer som misstänks för brott i ärendet. Fyra av dem sitter häktade.

Det var i december förra året som en 36-årig man, boende i Göteborg, försvann.

Sista iakttagelserna av mannen var vid Uddevallabron och polisen misstänker att han först blev misshandlad i en lägenhet i Göteborg för att sedan föras mot Uddevalla med bil.

Det tog två månader av omfattande eftersökningar innan den mördade mannen hittades i Skredsvik i Uddevalla kommun.

Under tiden greps fyra män. Men den 20-årige ulricehamnaren hade tagit sig till Tyskland och häktades istället i sin frånvaro. Han greps av tysk polis och kunde överlämnas till Sverige. Senare släpptes en av männen som misstänks för skyddande av brottsling.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons