Turister i knipa – då ryckte kommunens tandakut ut

Familjen Thieme-Hultén från Göteborg tog tillfället i akt och campade i Ulricehamn under Kristi himmelsfärd-helgen. Med sig hem fick de ett minne av det lite mer udda slaget.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Ulricehamn • Publicerad 22 maj 2023
När Viktor Thieme från Göteborg tappade sin tandställning i en dagvattenbrunn på Stora torget kom kommunens fastighetsskötare Hanna Gustavsson (mitten) till undsättning. Viktors mamma Pia Hultén-Thieme ingick också i räddningspatrullen.
När Viktor Thieme från Göteborg tappade sin tandställning i en dagvattenbrunn på Stora torget kom kommunens fastighetsskötare Hanna Gustavsson (mitten) till undsättning. Viktors mamma Pia Hultén-Thieme ingick också i räddningspatrullen.

– Vi har en fäbless för att utforska mellanstora svenska städer och vi är ett gäng som brukar dra iväg med husvagnarna tillsammans. Nu hade turen kommit till Ulricehamn och det var riktigt behagligt att besöka er vackra stad, berättar Andreas Thieme.

Under fredagen var man ute och upptäckte stan. När Andreas yngsta son Viktor skulle plocka ut sin tandställning tappade han den på marken och den studsade oturligt nog ner i en dagvattenbrunn vid Stora torget.

Andreas fann snart på råd och kastade sig upp på cykeln för att hämta en kofot och magnetfiskeutrustning på campingen, för att inleda operation ”rädda tandställningen”. Turligt nog träffade han på vägen också på Hanna Gustavsson, fastighetsskötare på Ulricehamns kommun, som var på bettet och kom till undsättning med såväl kofot som goda kunskaper i att fiska i dagvattenbrunnar.

– Jag skulle tro att brunnen var 1,5 meter djup. Det var inget vatten i den men mycket grus, löv och bôs, som vi säger i Göteborg. Men Hanna lyckades få upp den till slut. Hon är verkligen värd dagens ros för sin insats, säger Andreas Thieme.

Slutet gott, allting gott och familjen kunde lämna Ulricehamn med fina minnen från bland annat vandring på Vildmarksleden och god glass på Basta kvarn.

– I sommar bär det av till Isaberg och Simrishamn. Men vi kommer gärna tillbaka till Ulricehamn någon gång, avslutar Andreas Thieme.

Jens AugustinssonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.