Annons

Tretton misstänks för brott efter insats mot narkotika

Tretton personer, mestadels unga, misstänks för narkotikabrott efter att polisen genomfört en insats mot narkotika under slutet av förra veckan.
Ulricehamn • Publicerad 10 december 2018 • Uppdaterad 11 december 2018
polisuniform
polisuniformFoto: HENRIK MONTGOMERY

Det var under eftermiddagen och kvällen på torsdag och fredag förra veckan som polisen genomförde en insats mot narkotika i Ulricehamn och Tranemo.

– Det är beklagligt att det behöver göras men det finns ett behov, säger Stefan Andersson vid polisen i Ulricehamn.

Annons

Det var alltså tretton personer som togs misstänkta för att ha varit påverkade av narkotika. Alla är från Ulricehamns kommun och den yngsta av dem är sexton år. Polisen gjorde även beslag av en mindre mängd narkotika.

Polisen har tagit prover på de misstänkta och nu ska dessa analyseras.

Insatsen genomförs i samarbete med Ulricehamns kommun och polisen i Borås. Bland annat tog polisen hjälp av hundpatruller.

Polisen gör sådana här insatser ibland och syftet är bland annat att upptäcka och hjälpa ungdomar som riskerar att hamna i missbruk.

– Syftet är att upptäcka ett problem och ge hjälp och stöd till den drabbade. Kan man upptäcka det här tidigt är chansen större att det blir bra resultat, säger Stefan Andersson.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons