Annons

Trafikvarning: Flera träd hindrar trafik

Under onsdagen gick Trafikverket ut och varnade för att träd eller grenar har fallit över flera olika vägar. Bland annat varnade man för att det ligger träd på vägen vid Gällstad.
Gällstad • Publicerad 8 augusti 2018
Ett träd föll under eftermiddagen ner över banvallen precis efter Villastaden mot Hökerum. Foto: Maria Hellqvist
Ett träd föll under eftermiddagen ner över banvallen precis efter Villastaden mot Hökerum. Foto: Maria Hellqvist

Enligt en trafikvarning på Trafikverkets hemsida låg det ett träd på väg 1700 mellan Gällstad och Rånnaväg strax efter klockan ett. Trädet ska ligga i närheten av Ica i Gällstad.

Trafikhindret sägs ha stor påverkan på trafiken men kan vara åtgärdat vid halv-tretiden.

Annons

Trafikredaktionen på P4 Sjuhärad varnade vid tvåtiden också för att det låg ett träd på vägen mellan Hössna och Liared. Detta ska ha blockerat hela vägen.

Vid tvåtiden på onsdagen hade Trafikverket totalt fem varningar om träd eller grenar som fallit på vägar i Västra Götaland.

En orsak kan vara att det blåser en del.

– Man har varnat för kraftiga vindbyar så det kan bero på det, säger Jan Kuusisto på södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons