Tårtkalas och melodikryss – så firar UT 150 år på lördag

Tårtkalas, tipspromenad, hoppborgar och melodikryss – på lördag bjuds alla ulricehamnare in till UT-dagen som arrangeras för att uppmärksamma tidningens första 150 år.
Ulricehamn • Publicerad 11 oktober 2019
Foto: Agnes Eskilsson

Hur ska UT fira sina 150 år på lördag?

– Vi inleder dagen med öppet hus i Ulricehamns Tidnings lokaler på Bogesundsgatan 7. Då bjuder vi på kaffe, tårta och livemusik. Alla är välkomna att se hur vi jobbar på annonsavdelningen och redaktionen, och både stora och små besökare kan få skapa sin egen löpsedel med hjälp av UT:s fotograf Pernilla Rudenwall och redigerare Petra Lindve. Det går även bra att mingla runt bland annonssäljare och reportrar, och vi blir extra glada om besökarna tipsar oss om vad de vill läsa i tidningen, säger UT:s chefredaktör Kajsa Kettil och fortsätter:

Det blir tårtkalas i Ulricehamns tidnings lokaler för alla besökare.
Det blir tårtkalas i Ulricehamns tidnings lokaler för alla besökare.Foto: Henrik Holmberg / TT
Foto: Photographer Michael Folmer

– Den vetgirige kan gå en tipspromenad som utgår från UT, fortsätter längs gågatan och avslutas vid Stora torget. Där erbjuds bland annat hoppborgar och en hinderbana mellan klockan 10 och 14, och alla befintliga och blivande prenumeranter kan få hjälp med att logga in för att läsa nyheter på ut.se och som e-tidning. Vid 12.30 är det dags för nästa programpunkt: underhållning på scenen på Stora torget. Eftersom det är lördag satsar vi på godisregn från scenen, kort snack med ett par lokala profiler, och sedan lämnar vi över mikrofonen till Rickard och Maria Skoglund med band. Under en dryg timme tar de med oss på en historisk resa från 1869 till i dag. Det sker i Melodikrysset-anda där det gäller att svara rätt på frågor med Ulricehamnskoppling som följer låtarna.

Vilka riktar sig aktiviteterna till?

– Alla – från de äldsta prenumeranterna till unga besökare som ännu inte har lärt sig att läsa.

Foto: Pernilla Rudenwall

Hur kommer det att märkas i tidningen?

– På lördag ger vi ut en 150-årsbilaga som är fullmatad med tillbakablickar från UT:s långa historia. Här berättar tidigare reportrar och chefredaktörer om minnen från sin tid på tidningen, det blir ett reportage om ångloket Sten Sture, och så bjussar vi på våra roligaste felskrivningar.

Foto: Pernilla Rudenwall

Vad är du själv extra taggad på?

– Att möta läsarna i våra lokaler på förmiddagen, men även på Rickard och Maria Skoglunds show på Stora torget. Jag har upplevt en musikalisk historieresa med dem tidigare, och då var det var ett himla ös! Sedan måste jag säga att jag ser fram emot Ulricehamns Tidnings kommande 150 år. Förhoppningsvis får jag uppleva åtminstone 50 av dem.

Tips för lördag?

– Klipp ut korsordet här nedan och kom till torget klockan 12.30. Satsa på kläder efter väder: lager på lager, en varm tröja och en regnjacka eller ett paraply kan vara en god idé. Och så ett klassiskt reportertips: ta med en blyertspenna – bläck funkar inte vid regn.

Just det: Hur ofta kollar du vädret för lördag?

– Först sporadiskt, men det blir oftare ju närmare lördag vi kommer. Tur att Ulricehamn levererar oavsett väder!

Fakta

Programmet för UT:s 150-årsfirande

• Öppet hus på Ulricehamns Tidning, kl. 10–12.

Träffa UT:s medarbetare, ät tårta, gå tipspromenad och lyssna på musik av Anna Mogren. Dessutom kan du få en förstasida med dig själv på...

• Hoppborg, hinderbana och rutschkana, Stora torget, kl. 10–14.

• Godisregn, Stora torget, kl. 12.30.

• UT:s eget melodikryss – med Rickard och Maria Skoglund, Stora torget kl. 12.40–14.00

Anna ClaessonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.