Annons

Snart tågar Ulricehamns studenter ut från Rådhustrappan

På onsdagskvällen är det dags för en av årets stora folkfester på stan i Ulricehamn.
Ulricehamn • Publicerad 30 maj 2018
Studentbalen 2014.
Studentbalen 2014.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Det är studentvecka i Ulricehamn, för de gymnasieelever som tar studenten. Den inleddes under måndagen med den så kallade studentkampen, där de olika programmen tävlar på olika sätt. I år var det bland annat kundvagnsrace. I går var det sedan studentlunch på skolan.

På onsdagskvällen sker en av de större programpunkterna. Vid femtiden är det samling vid rådhuset för de studenter som ska gå på balen. Halv sex går första paret ut från rådhustrappan och sedan tågar alla genom staden.

Annons

Självklart kommer UT att bevaka tillställningen. Vi börjar med livesändning runt 16.30 och följer sedan på med en stor bildspecial på ut.se under kvällen.

Baltåget brukar följas av en stor mängd människor. Fint väder brukar efterlysas. Men frågan det här året är kanske snarare om vädret kommer bli för bra, speciellt för välklädda herrar. Prognosen lovar 30 grader och strålande solsken.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons