Annons
Nyheter

Stubo vill bygga kring Karlslätt

Ett nytt bostadsområde bakom Karlslätt, med närhet till idrottsanläggningen Lassalyckan. Idén presenterades av Stubos vd Rolf Granlöf vid bolagskvällen i måndags.
Nyheter • Publicerad 18 april 2013
Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

I det fall visionen förverkligas skulle det kunna bli en av de större satsningarna som det kommunala bostadsbolaget gör under senare år. Genom att köpa 40 000 kvadratmeter mark bakom Karlsätt i Ulricehamn öppnas möjligheten för ett nytt bostadsområde.

Läget är bland de bättre i Ulricehamn och ger dessutom utvecklingsmöjligheter, både för Stubo med dess närliggande bostadsområden och för kommunen i stort, menar Rolf Granlöf.

Annons

– Vad gäller kommunen ser jag detta som en möjlighet att knyta an till idrottsanläggningen Lassalyckan. Det är en stor investering som jag tycker att det finns anledning att göra vad man kan för att utveckla. Med bostäder i närheten ökar mervärdet på Lassalyckan genom att fler kan utnyttja området, säger Rolf Granlöf.

Förslaget befinner sig än så länge bara på idéstadiet. Men detaljer som en gång- och cykelväg mellan det nya bostadsområdet och Lassalyckan är något Rolf Granlöf nämner. Att anlägga motionsspår och skidspår i närhet av bostadsrådet och låta dessa ansluta till de som redan finns vid Lassalyckan är andra inslag han ser för sig.

För Stubos egen del är det dessutom fördelaktigt att anlägga bostadsområden i närheten av varandra, vilket öppnar för samlad förvaltning. Stubos närliggande områden Karlslätt samt Nillas väg kan dessutom kommat att utvecklas ytterligare till följd av satsningen.

Närhet till förskola, skola och gymnasieskola, sim- och sporthal samt mataffär bidrar också till att läget bedöms som intressant.

Idén har diskuterats med några av ledamöterna i Stubos styrelse och Rolf Granlöf går nu alltså vidare genom att lyfta den för politisk diskussion.

– Ytterst är det en politisk fråga hur vi vill att Ulricehamn som bostadsort ska utvecklas. Idén som sådan ser jag som långsiktigt. Men ska man ha en utveckling av fem-sex år, är det nu man får börja, säger han.

Rent konkret skulle ett politiskt klartecken innebära att området ritas in i översiktsplan samt att nödvändiga detaljplaner tas fram.

Stubo å sin sida är redo att ta fram gestaltningsprogram samt utföra planarbetet. Främst skulle det bli fråga om hyresrätter i det nya bostadsområdet. Men Rolf Granlöf öppnar även för att andra aktörer kan finns med och utveckla området, exempelvis i form av bostadsrätter.

– Flera års förberedande planering är helt normalt för satsningar som denna. Och ska Ulricehamn ha möjligheter att växa med flera invånare är detta en satsning som kan bana väg för en sådan utveckling, säger Rolf Granlöf.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons