Annons

Stort strömavbrott drabbade många

Under onsdagsmorgonen skedde ett strömavbrott som drabbade ett stort antal hushåll i Ulricehamn.
Ulricehamn • Publicerad 2 maj 2018
Elavbrottet inträffade när ett nytt ställverk skulle tas i drift. Ställverket på bilden har dock inget direkt samband med artikeln.Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT

Det var strax innan åtta på onsdagsmorgonen som strömmen gick för många i Ulricehamns kommun.

På Ulricehamns energis hemsida meddelades relativt snart att felet hade drabbat alla elnätskunder och att felsökning hade börjat.

Annons

Enligt Marika Hållander på Ulricehamns energi låg inte felet hos Ulricehamns energi.

– Det är ett större fel hos Vattenfall, sa hon kort efter avbrottet.

Redan efter några minuter hade dock de flesta fått strömmen tillbaka.

– Om någon fortfarande har problem vill vi att de ringer in och meddelar det. Det är viktigt att vi får reda på om det är någon som har problem, säger Marika Hållander.

Från Vattenfall meddelades strax efter åtta att man hade haft ett avbrott mellan 07.44 och 08.03 på onsdagsmorgonen och att detta som mest drabbat 5 500 elnätskunder.

Magnus Kryssare är pressinformatör på Vattenfall:

– Man skulle koppla in en ny anläggning, ett nytt ställverk, när det blev ett tekniskt fel. Man har återgått till det gamla ställverket nu och felsöker, säger han.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons