Annons

Ställer ansvariga politiker mot väggen: ”En skam för vår gågata”

Efter UT:s artikel har det nu blivit fart på frågeställandet inför allmänhetens frågestund vid kommunfullmäktige på torsdag.
Ulricehamn • Publicerad 23 oktober 2024
En skamfläck, anser en frågeställare, som vill veta hur kommunen tänker angående den brända tomten vid gågatan i Ulricehamn.
En skamfläck, anser en frågeställare, som vill veta hur kommunen tänker angående den brända tomten vid gågatan i Ulricehamn.Foto: Pernilla Rudenwall

Varför görs inget åt brända tomten?

Varför är sikten mot Åsunden skymd av grönska för förbipasserande?

Annons

Varför införs inte ett system med trädgårdstunna så villaägare slipper onödig bilkörning till soptippen med trädgårdsavfall?

Det är några av frågorna som kommit in till Ulricehamns kommun inför allmänhetens frågestund på torsdag.

UT skrev nyligen om möjligheten att ställa frågor till ansvariga politiker i samband med kommunfullmäktiges möte, men då hade inte en enda fråga inkommit.

Sedan dess har några frågor faktiskt trillat in i frågelådan. Här några exempel:

”Har ni någon gång funderat på att införa en separat ’trädgårdstunna’ till villaägare som skulle vilja ha det? Då skulle villaägare som idag kör till återvinningen slippa göra det och det skulle även vara en miljövinst.”, lyder en av frågorna.

Brända tomten vid gågatan är också ett ämne som allmänheten vill ha en förklaring till: ”Jag skulle vilja veta hur kommunen tänker angående den brända tomten? Det är en skam för vår gågata att den står obebyggd efter så lång tid.”

Strandpromenaden mot Skottek, gång och cykelbana, Åsunden
Strandpromenaden mot Skottek, gång och cykelbana, ÅsundenFoto: Pernilla Rudenwall

Den skymda utsikten mot Åsunden kräver också en förklaring: ”Hur kommer det sig att vi gömmer de finaste vi har, nämligen sjön Åsunden. Du ser inte sjön för alla träd och buskar. Hur kan de vara tillåtet att allt bara får växa igen? Gör om gör rätt öppna upp mot sjön så att alla kan ta del av vår vackra sjö.”

”Hur kommer det sig att vi gömmer de finaste vi har”
Ur artikeln

En frågeställare vill även veta varför inte mer pengar satsas på skola, vård och omsorg, som är lagstadgade verksamheter samtidigt som kommunen planerar en investering i ett kulturhus som inte är lagstadgat. Däremot är bibliotek lagstadgat.

Fördelningen av skattepengar till investeringar mellan centralorten och landsbygden har också motiverat en fråga, riktad till kommunstyrelsens ordförande Wiktor Öberg (M). Frågeställningen handlar om att stora ekonomiska satsningar uppfattas som ”ensidigt” riktade till att öka antalet invånare i centralorten. ”Vi är lika många skattebetalare/invånare på landsorten. Varför ska vi vara med och betala för utbyggnaden som vi inte kommer att dra nytta av”, undrar frågeställaren.

Christer SeldevallSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons