Ulricehamn

Varning: Busväder att vänta på onsdagen

Ulricehamn Artikeln publicerades

Under onsdagsmorgonen väntas det komma mycket regn och det finns risk för mycket hårda vindbyar.

Enligt prognosen från SMHI väntas det på natten till onsdagen dra ihop sig till riktigt busväder och på tisdagen gick man ut med en varning för mycket hårda vindbyar, upp mot 21 meter per sekund.

– Det kommer in ett nytt lite djupare lågtryck som ska röra sig strax norr om er. Det kommer blåsa på ganska bra i morgon också, det kan bli mycket hårda vindbyar. Samtidigt väntas det regna en del också.

Enligt SMHI:s varning kan vindbyar på mellan 21 och 25 meter per sekund leda till att grenar och enstaka träd knäcks. Vinden kan också innebära problem för höga fordon.

Det kan komma runt 20 millimeter regn under onsdagsdygnet och det mesta väntas komma under natten och den tidiga morgonen. Temperaturen kommer också att stiga ett par grader, upp mot åtta grader.

Men sedan väntas vädret återigen slå om. Från och med torsdag ska det bli några dagar med uppehåll och halvklart till klart väder.

Samtidigt blir det lite kallare, även om det bara faller under nollsträcket någon enstaka natt.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.