Skön strandstämning på SM

Det är nästan lite feststämning på området vid Åsunden när beachandbolls-SM avgörs på två planer. Hög musik, applåder, os från grillar och barn med sockervadd gör sitt till för känslan.
handboll • Publicerad 16 juni 2018 • Uppdaterad 18 juni 2018
Foto: Pernilla Rudenwall

Det är tänkt att årets beachandbolls-SM inte bara ska locka entusiasterna, utan även barnfamiljer och andra nyfikna. Det har arrangörerna lyckats med. På området finns inte bara handbollsaktiviteter, utan även andra roliga saker besökarna kan prova på. Till exempel finns trampolinparken Hop'n'pop från Borås på plats. Gabriel Arnesson och Paulina Velcov är instruktörer där till vardags och finns nu i Ulricehamn för att visa upp verksamheten och utmana alla som vill prova på den långa studsmattan på området.

bild 1/25

– Vi tror inte att så många ulricehamnare vet att vi finns i Borås. Vi kommer att vara här när det är Uport också, säger Paulina Velcov.

Lena Matthijs, ordförande i KFUM Ulricehamn, har bytt från tjänsten som polischef Älvsborg till speaker för dagen:

– Jag är ju ordförande, så då får man hjälpa till. Vi är många från föreningen som hjälps åt den här helgen. Nu verkar det ha kommit fler besökare också. Det här är jättekul!

Foto: Pernilla Rudenwall

Beachhandbolls-matcherna pågick under hela helgen. Under söndagen regnade det en del, vilket kan ha varit orsaken till en sämre publiktillströmning då. Nästa sommar är det dags igen.

Anette WesterlundSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.