Efter tävlingarna – stor samling vid matpumpen
Det gällde att vara snabb när köerna blev som längst. Det var Camilla Ferm och Bessim Plavci från Restaurang Sture.
– Lingon! Press-gurka! ropades det inne i tältet.
Några av dem som valt Stures potatismos och köttbullar var Andreas och Gunilla Eliasson samt Anna Andersson från Ljungby. De satt på varsitt sittunderlag bakom läktaren och njöt av maten:
– Vi behövde något varmt. Det här var gott, säger de.
Den så kallade food courten var full av hungriga besökare en bra stund. Lukas Hermansson från Bollebygd valde Café Torgstallets karibiska kyckling.
– Det var kortast kö när vi kom, säger han.
Jenny Hasth från Varberg och pojkvännen Fredrik Olsson från Göteborg valde Bryggans pasta, för det var närmast.
– Man behöver lite varmt en sådan här dag.
I kiosken i Grytan hade Maria Lorentzon, Kristoffer Holmberg och Monika Rapp bråda dagar. De av Hemvärnet förstekta hamburgarna skulle värmas upp ordentligt och få den där sista patinan innan den delades till de hungriga.
– Ikväll kommer vi nog inte vara särskilt sugna på hamburgare, skojade de.
Precis utanför satt tre skidentusiaster från Öreryd. De hade fikat upp allt de hade med sig, så när sista skidåkaren gick i mål fick de köpa mer.
– Och en hamburgare är allt gott så här också.
Semmelförsäljningen hade inte riktigt kommit igång vid lunchtid, berättade Ulrik Wigell, men han sålde desto fler korvar istället. Kanske vaknar semmelsuget lite senare under lördagseftermiddagen.