Annons
Nyheter

Sabbad väntsal kan övervakas

Vissa kallar det klotter. Andra skadegörelse. Kameraövervakning kan vara en lösning, tror fastighetsägaren Weland Stål.
Nyheter • Publicerad 11 februari 2010
Lång väntan.
Lång väntan.Foto: 

Lukten av rök sitter i väggarna. Det är fulltecknat med diverse kludd och bokstäver. Så även på det utrymme som påstås vara tidtabell. På golvet står en röd plasthink, som för tillfället är till brädden fylld med tomma ölflaskor.

Weland har gett upp försöken att sanera busstationen i Ulricehamn. Istället hoppas man få klartecken till sin ansökan om kameraövervakning som lämnats till länsstyrelsen. Så länge ett sådant besked saknas kommer klottret inne i väntsalen vid Ulricehamns busstation att få vara kvar.

Annons

Jens Helgesson på Weland Stål säger att man gjort otaliga försök att sanera.

– Men det har inte hjälpt. Skadegörelsen fortsätter. Därför tror vi att kameraövervakning kan vara en modell som får stopp på detta.

Vad säger ni till de resenärer som vill använda väntsalen men som reagerar på skadegörelsen?

– Vi tycker inte det är rimligt att måla om lokalen varannan vecka. Vi vet inte när länsstyrelsen kommer med sitt beslut på vår ansökan om kameraövervakning, säger Jens Helgesson.

Lokalen ägs av Weland Stål men det är Ulricehamns kommun som hyr den med syftet att den ska användas som väntsal.

– Vi känner till klottret och ser det som ett problem. Under kvällstid hålls lokalen låst. Den finns också tillsyn via Securitas. Klottret som lokalen utsätts för sker på dagtid, säger kommunens trafikplanerare Lena Carlbergh på kommunens serviceförvaltning.

Vems är ansvaret för att sanera?

– Lokalen ägs av Weland så ansvaret ligger på dem, säger hon.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons