Nyheter

Resteröds lager till Ulricehamn

Resteröds trikå överväger att flytta sitt lagar från Ljungskile till Ulricehamn. Sex anställda kan komma att beröras av förändringen.
Nyheter • Publicerad 10 mars 2009

En förbättrad logistik är vad företaget eftersträvar genom flytten från Ljungskile, söder om Uddevalla, till Ulricehamn.

– Våra nuvarande lokaler är långt ifrån optimala, säger Andres Drugge, vd för Resteröds trikå.

Det är stora ytor samt besvärliga transportförhållanden med spiraltrappor mellan de olika planen, trösklar med mera.

Vid anläggningen i Ljungskile sker även fabriksförsäljning av företagets produkter. Denna kommer dock inte att omfattas av flytten utan behålls i företags fastighet i Ljungskile.

– Placeringen är känd av våra kunder och inarbetad, säger Anna Snickars, marknadsansvarig vid företaget.

Att Ulricehamn blir den nya placeringen ett alternativ som ägaren Torgny Nilsson samt företagsledningen nu överväger. En inledande kontakt med Ulricehamns kommun kommer att as inom kort.

– Vi har några alternativ som vi fortfarande tittar på, berättar Andreas Drugge. Vi är inne i en aktiv fas vad gäller detta. Vår förhoppning är att nå en lösning så snart som möjligt.

Varför Ulricehamn?

– Det är ett bra ställe att vara på. Där finns gott om liknande verksamhet. Till det kommer det historiska arvet med textilindustrin, som varit och är betydande i området. Vår huvudägare har dessutom redan liknande verksamhet i området.

Att lägga ut lagerverksamheten på ett annat bolag är ett sämre alternativ än att behålla den i egen regi, menar Andreas Drugge.

– Framför allt ser jag en fördel med att ha egen personal. Inte minst behåller man då kunskapen inom företaget.

Beslut i frågan om var lagret ska placering väntas komma senast under april månad.

Ägaren till Resteröds trikå är Torgny Nilsson. Han har sedan tidigare två företag i Ulricehamns kommun.

– Mina erfarenheter av företagande i Ulricehamns kommun är goda. Det är något som talar för en placering här, säger han.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.