Rättegång om mordförsök börjar på tisdag

På tisdagen börjar rättegången mot de fem män som misstänks för mordförsöket vid reningsverket i Ulricehamn. Rättegången väntas pågå i fem dagar.
Ulricehamn • Publicerad 11 juni 2018
Foto: Jan Pettersson

Det är en mycket omfattande utredning som nu ska behandlas vid Borås tingsrätt. Utredningen är på 1 200 sidor och det är ett stort antal vittnesmål som ska höras under huvudförhandlingen.

UT har tidigare skrivit om händelsen som ledde till att de fem männen nu har åtalats för mordförsök.

Foto: Jan Pettersson

Det var två gäng, ett från Borås och ett från Ulricehamn, som via Snapchat hade stämt träff för att göra upp. När gängen möts slutar det med att en ulricehamnare blir attackerad av flera andra. Bland annat blir han slagen med en batong och en golfklubba. Han blir också huggen med en kniv.

Exakt vad som låg bakom uppgörelsen är oklart enligt åklagaren. Eventuellt handlade det om en skuld.

– Men det var inga stora pengar det handlade om. Cirka 1 500 kronor är en uppgift som kommit fram i förhören, säger åklagare Martin K Svensson.

Samtliga fem åtalade nekar till mordförsök. Två erkänner att de har varit på platsen varav den ena erkänner grov misshandel och den andra skadegörelse på offrets bil.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.