Grupp för att jobba mot ensamhet firar tio år

I veckan firade Måndagsträffen i Timmele tioårsjubileum.
Timmele • Publicerad 20 november 2019
Vivi Pettersson och Aina Knutsson närmast kameran är två av dem som varit med längst i Måndagsträffen.
Vivi Pettersson och Aina Knutsson närmast kameran är två av dem som varit med längst i Måndagsträffen.Foto: Anders Rosenberg

Ett 30-tal deltagare hade kommit till Timmele GOIF:s klubbstuga. Ulla Karlsson, en av initiativtagarna till träffen, inledde lunchen med en bildvisning och en beskrivning av hur det startade.

Det var i samband med att hennes mamma hade blivit änka som hon ett några till pratade om att ordna något för de i Timmele som är ensamma, till exempel änkor och änklingar.

Ett samarbete inleddes mellan Timmele GOIF, Equmeniakyrkan och Svenska kyrkan och de bjöd in alla de kände till som var ensamma. Grunden i verksamheten har varit en utflykt med fika en gång i månaden.

Utflykterna har gått till bland annat Ulricehamns betong AB och Jönköpings flygplats.

Ulla Karlsson tror att verksamheten fyller en viktig funktion.

– Vi har känt att det här har varit väldigt uppskattat. Det har känts roligt och rätt, säger hon.

Efter inledningen fick deltagarna lunch. Vid ett av borden satt Vivi Pettersson och Aina Knutsson.

– Det här är något man ser fram emot. Speciellt för mig som inflyttad har det varit bra, ett sätt att lära känna folk och se smultronställen häromkring, säger Vivi Pettersson.

– Ja, man kommer till ställen man inte skulle sett annars, säger Aina Knutsson.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.