Nyheter

Polismästare ny kommunchef

En polismästare och chef för Polisen i Jönköpings län tar över som högst ansvarige tjänsteman i Ulricehamns kommun. Håkan Sandahl är ny kommunchef.
Nyheter • Publicerad 17 oktober 2014
Håkan Sandahl, ny kommunchef i Ulricehamn.
Håkan Sandahl, ny kommunchef i Ulricehamn.Foto: Ulricehamns kommun

Under fredagen blev det alltså klart vem som ska efterträda kommunchef Karl-Erik Claesson, när han vid årsskiftet går i förtida pension.

Håkan Sandahl, 45 år och från Jönköpingt, tar över det yttersta ansvaret för 2 000 kommunanställda. Som länspolismästare och chef för Polisen i Jönköpings län leder han idag 800.

– Det är säkert lite skillnad på att vara statligt eller kommunalt anställd, men det finns också flera likheter mellan de båda jobben, säger han.

– Båda är en offentlig verksamhet, där vi har ansvar för skattebetalarnas pengar. Och det är många som har synpunkter på hur vi gör det.

Håkan Sandahl är född i Jönköping. Bredvid sin polisutbildning har han en juristutbildning och även högskolestudier i bland annat psykologi.

Läs mer om Håkan Sandahl i lördagens UT.

Bo Högborn
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.