Annons

Polisen utreder dödsolycka: ”Motorn har fallit ur bilen”

I dag, måndag, startade polisens utredning av dödsolyckan på 157:an.
– Med tanke på att det finns många vittnen tror jag vi har en bra chans att bena ut vad som hände, säger förundersökningsledaren Andreas Gabrielsson.
Marbäck • Publicerad 28 maj 2018
En bil voltade på 157:an vid Marbäck. En man dog och två personer skadades.
En bil voltade på 157:an vid Marbäck. En man dog och två personer skadades.Foto: Henrik Erickson

Det var vid 19-tiden i fredags som en personbil med tre män i voltade på 157:an. En man i 20-årsåldern omkom och två skadades.

Polisen utreder alltid dödsolyckor och det är trafiksektionen i Göteborg som har utredningen på sitt bord. Under måndagsförmiddagen påbörjade de sitt arbete.

Annons

– Vi kommer att göra en teknisk undersökning av olycksbilen för att utreda om det kan handla om ett fordonsfel, säger förundersökningsledaren Andreas Gabrielsson.

I övrigt sker obduktion av den avlidne mannen. Mannen som omkom var förare av bilen och eventuella sjukdomstillstånd hos mannen vill polisen klarlägga.

Det finns ett tiotal vittnen till olyckan.

– En del vittnen kommer vi att ta kontakt med igen för att genomföra ytterligare förhör med. Med tanke på att det finns många vittnen tror jag vi har en bra chans att bena ut vad som hände, säger Andreas Gabrielsson.

En platsundersökning av vägsträckan kommer att göras av polisen tillsammans med Trafikverket.

Andreas Gabrielsson konstaterar att bilen var kraftigt sönderslagen.

– Båda framhjulen och fjädringar, alltså hela hjulstammen fram, har lossat från bilen och påträffats en bra bit från chassit. Motorn har också fallit ut bilen.

Något besked om hur lång tid utredningen kan förväntas ta kan inte Andreas Gabrielsson lämna i dagsläget.

– Vi är i händerna på en del andra aktörer som Rättsmedicinalverket, Trafikverket och teknikerna som ska göra undersökningen. Jag vet att Rättsmedicinalverket har hög belastning och därifrån kommer vi att få vänta på besked.

Även förhör med de två männen som åkte i bilen kommer polisen att göra så snart det är möjligt med tanke på att de har varit med om en traumatisk händelse.

Carina Carlzon/UT
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons