Annons

Polisen: Färre omhändertagna under lördagen

Under fredagen gjordes två anmälningar om sexuella ofredanden på Uport. Lördagen beskrivs dock som lugnare av polisen som är nöjd med årets arrangemang.
Ulricehamn • Publicerad 5 augusti 2018

– Vi har kört iväg tre personer från området efter bråk och stök. Dessutom har vi omhändertagit en person under 18 år för fylleri, säger Stefan Andersson, polisens insatschef under Uport, när han sammanfattar lördagskvällen vid midnatt.

Stefan Andersson beskriver kvällen som en vanlig Uport-kväll – bra stämning men en del fylla. Under kvällen greps även en person misstänkt för stöld av en plånbok.

Annons

– Det är mycket folk på en och samma plats och det dricks en hel del men det är genomgående bra stämning även om en och annan utmärker sig negativt. Men så är det alltid på sådana här tillställningar, säger han.

Efter förra årets festival kom det fram en del kritik mot visiteringen. Något som enligt Stefan Andersson fungerat mycket bättre i år.

– Arrangören har varit lyhörd och vi har inte hört några sådana klagomål vilket är skönt. Som vanligt har samarbetet mellan polis, vakter och arrangör fungerat väldigt bra, säger han.

Vid tre-tiden på natten mellan lördagen och söndagen kallades polisen till Lidl i Ulricehamn där det ska ha inträffat ett gräl mellan 15 till 20 personer. Det utbyttes högljudda ordväxlingar, men inget fysiskt slagsmål ska ha startat.

– Polis var där för kontroll, men ingen behövde omhändertas, säger Peter Apelqvist, stationsbefäl på polisen i Borås.

Anna ClaessonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons