Annons

Polis söker vittnen efter stor cykelstöld

Natten till den andra maj skedde en stor stöld av cyklar i Falköping. Tjuvarna tros ha begett sig söderut, eventuellt in i Ulricehamns kommun, och nu söker polisen vittnen som kan ha sett flykten.
Falköping • Publicerad 9 maj 2018
Cykeln på bilden har inget direkt samband med artikeln.
Cykeln på bilden har inget direkt samband med artikeln.

Det var strax efter tre natten till onsdagen den 2 maj som det skedde ett inbrott på cykelaffären Racerdepån i Falköping.

Tjuvarna kom över cirka 25 cyklar som de lastade på en lätt lastbil. Lastbilen i fråga hade tidigare stulits i området.

Annons

Gärningsmännen kom alltså undan med cyklarna. Men polisen har nu funnits lastbilen som användes vid stölden.

Den stulna lastbilen påträffades strax öster om Trädet, cirka 1,5 kilometer söder om en ort som heter Solberga. Men cyklarna var inte kvar på platsen utan har alltså lastats på ett annat fordon.

Polisen efterlyser nu eventuella iakttagelser som kan ha med stölden att göra.

Det handlar om en vitfärgad lätt lastbil. Det står Maby på lastbilen. Polisen är speciellt intresserad av vad som har skett tidigt på onsdagsmorgonen.

– Det handlar om tiden från kvart över tre till tio över sex som vi inte har koll på var den här bilen befunnit sig, säger Stefan Kringlund, förundersökningsledare vid polisen i Falköping.

– Är det någon som sett själva omlastningen, eller sett någon stå och vänta eller gjort någon annan iakttagelse som kan sättas i samband med det här så är vi intresserade, säger Stefan Kringlund.

Här påträffades den stulna lastbilen:

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons