Polis riskerar varning efter vådaskott

En polis som arbetar i Ulricehamn riskerar att få en varning efter att ha råkat avfyra ett vådaskott.
Ulricehamn • Publicerad 17 april 2018
Arkivfoto. Polis med förstärkningsvapen av typen MP5. Polisen på bilden har inget med artikeln att göra.
Arkivfoto. Polis med förstärkningsvapen av typen MP5. Polisen på bilden har inget med artikeln att göra.Foto: Johan Nilsson/TT

Det är Polismyndigheten Region Väst som har gjort en anmälan till Polisens personalansvarsnämnd. Enligt anmälan ska polisen ha avlossat ett vådaskott i samband med uthämtningen av ett så kallat förstärkningsvapen ur ett vapenskåp i Borås.

En förundersökning om tjänstefel inleddes men den lades ner. Detta eftersom det saknas anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal har förövats. Vapnet avfyrades inte i samband med myndighetsutövning och det fanns inte någon fara för svår kroppsskada eller livsfara.

Polismyndigheten Region Väst skriver till personalansvarsnämnden att polisen i fråga bör meddelas disciplinpåföljd för tjänsteförseelse. Detta i form av en varning.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.