Annons

Personröster räknade - Miljöpartist inkryssad

Miljöpartisten Arne Fransson har pratat om att lämna politiken och stod långt ner på listan. Men nu ser han ut att komma in i fullmäktige på personröster.
Ulricehamn • Publicerad 19 september 2018
Arne Fransson.
Arne Fransson.

Strax efter lunch på onsdagen var den slutgiltiga rösträkningen nästan klar för kommunvalet i Ulricehamn. Bara ett distrikt saknades.

Det vanliga är att en person kommer in i fullmäktige genom sin plats på partiets lista.

Annons

Men det finns också en möjlighet att en person kommer in i fullmäktige för att hen fått många personröster. Villkoren är att kandidaten får minst fem procent av partiets personröster och minst 50 personröster.

I Ulricehamns kommun ser personrösterna inte ut att få någon större betydelse eftersom de som fått många personröster redan står högt upp på listan.

Ett undantag är Miljöpartisten Arne Fransson. Redan för två år sedan pratade han om att lämna politiken, då i samband med att han lämnade kommunstyrelsen.

– Jag kommer att sitta kvar i fullmäktige mandatperioden ut, men sedan är det nog dags att lägga av, sa han då.

Men nu ser han alltså ut att bli inkryssad. När den slutliga räkningen av rösterna till kommunvalet var klar hade han 51 personröster och drygt tio procent av partiets personröster.

Andra som fått många personröster är Moderaten Lars Holmin, Centerpartisten Roland Karlsson, Socialdemokraten Mattias Josefsson och Nya Ulricehamns Mikael Levander.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons