Annons
Nyheter

Pensionärer hjälper i trafiken

Nu tar brukarrådet vid Ulrikaskolan till nya grepp för att höja trafiksäkerheten för skolans elever. Pensionärer kommer på frivillig basis att hjälpa eleverna i trafiken.
Nyheter • Publicerad 18 november 2010
Säkra tillsammans. Ove Gustafson och Lennart Alterby hjälper några elever vid Ulrikaskolan att ta sig över Tre Rosors väg på ett säkert sätt.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Det är med anledning av byggandet av en ny tillfartsväg till Idrottsanläggningen Lassalyckan som trafiksituationen utanför skolan åter kommit i fokus. Brukarrådet och skolans rektor Helén Claesson har därför kontaktat SPF Bogesund med en förfrågan om organisationen kan ställa upp som informella trafikvakter för att hjälpa eleverna att på ett säkert sätt ta sig förbi byggarbetsplatsen.

Från SPF Bogesund sa man ja och från och med denna vecka och några veckor framåt kommer fem av föreningens medlemmar att turas om att finnas på plats vid Tre Rosors väg, strax söder om den nya cirkulationsplatsen.

Annons

– Vi tycker idén är bra. Det är trevligt om vi kan hjälpa till genom att göra en insats för barnen, säger Lennart Alterby, en av medlemmarna.

Vad ska ni göra?

– Vi ska lotsa elever över Tre Rosors Väg vid övergångsstället strax söder om nya rondellen. Det blir under en halvtimme på vardagsmorgnarna som vi finns på plats.

För att underlätta för trafikanterna att uppmärksamma barnen kommer trafikguiderna att ha reflexvästar på sig.

Inför initiativet har skolans brukarråd varit i kontakt med kommunens trafikplanerare Lena Carlbergh. Hon har informerat brukarrådet om det pågående vägarbetet.

– Men initiativet till att pensionärerna ska finnas på plats är brukarrådets, säger hon.

De fem pensionärerna som ska finnas på plats vid cirkulationsplatsen är, förutom Lennert Alterby, Ove Gustafson, Alsy Gustafson, Evy Karlsson och Britta Ylander.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons