Annons
Nyheter

Peab bygger från Ätran till Rönnåsen

För 200 miljoner kronor kommer Peab att bygga tredje och sista etappen av motorvägen förbi Ulricehamn.
– Ett lagom stort bygge, säger Thomas Larsson.
Nyheter • Publicerad 19 april 2013

Det blir motorväg förbi Ulricehamn, om nu någon till äventyrs inte hade trott detta. För nu är det klart att Skånebaserade företaget Peab har fått uppdraget att bygga den tredje och sista delen av sträckan, från västra sidan av Ätran och upp till anslutningen gentemot r40 uppe vid Hester. En sträcka på cirka 4,2 kilometer motorväg och som kommer att kosta 200 miljoner kronor.

– Ett lagom stort bygge för oss, säger Thomas Larsson, från Peabs infrastrukturavdelning.

Annons

– Vi har både större och mindre jobb, men tidsmässigt ligger det här bra till för oss, eftersom vi nu kan flytta över personal från bygget av E45 mellan Nol och Älvängen. Det är ju två trafikplatser och en bro som ingår i projektet och det kräver såklart en del arbetsinsatser och jag tror vi blir cirka 75 personer som mest under det här bygget.

I början av maj kommer företaget att etablera ett platskontor ute i Vist, för att sedan påbörja byggandet av motorvägsetappen. Det blir schaktningsarbeten till en början men full fart på verksamheten blir det först efter semesterperioden i år.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons