Annons

Nu överklagas dom om insiderbrott

Nu har åklagaren överklagat domen där bland annat Stig-Arne Blom friades från misstankarna om grovt insiderbrott.
Stockholm • Publicerad 4 maj 2018
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/T, Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

16 april friades företagsprofilen Stig-Arne Blom och tre andra från misstankar om insiderbrott.

UT har tidigare skrivit att åklagaren planerade att överklaga domen.

Annons

– Jag kommer att överklaga domen i dess helhet. I övrigt har jag inga kommentarer. Det kommer framgå av mitt överklagande hur jag ser på domen och domskälen, sa Thomas Langrot som är chefsåklagare vid ekobrottsmyndighetens finansmarknadskammare.

På torsdagen kom detta överklagande in till Stockholms tingsrätt.

Åklagaren yrkar där att hovrätten dömer samtliga i enlighet med åtalet.

Vad gäller grunderna för överklagandet begär åklagaren dock anstånd med att utveckla dessa. Skälet sägs vara arbetsanhopning.

Stig-Arne Blom och tre andra personer häktades i början av februari misstänkta för insiderbrott. Han anklagades för att ha avslöjat information om ett företag där han var styrelseordförande, information som sedan de övriga tre drog nytta av genom aktiehandel. Alla fyra nekar till brott. I slutet av mars hölls huvudförhandlingar i Stockholms tingsrätt. Alla fyra släpptes sedan i väntan på dom. En dom där alla fyra alltså friades.

– Jag är mycket glad å min klients vägnar och domen visar att tingsrätten har tagit till sig det han har sagt, att han är oskyldig. Jag hade blivit både besviken och förvånad om tingsrätten hade kommit med en motsatt dom, sa Stig-Arne Bloms advokat Helena Hillman till UT.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons