Nedfallna träd och strömavbrott efter stormen

Det nya året inleddes med att stormen Alfrida svepte in över stora delar av Sverige. I Ulricehamn orsakade stormen nedfallna träd och en del strömavbrott.
Ulricehamn • Publicerad 2 januari 2019
Redan natten till nyårsdagen föll ett träd vid Reningsverket i Ulricehamn. Natten till onsdagen föll det sedan flera träd på grund av blåsten.
Redan natten till nyårsdagen föll ett träd vid Reningsverket i Ulricehamn. Natten till onsdagen föll det sedan flera träd på grund av blåsten.

Värst drabbade av stormen blev Uppsala län, Stockholms län och Gotland. Bland annat fick färjor och tåg ställas in och en del broar stängas av.

Men även i Sjuhäradstrakten fick ovädret konsekvenser. Räddningstjänsten fick arbeta hårt under natten till onsdagen.

– Vi har haft ganska mycket larm i förbundet, runt 35 larm på grund av stormen har det varit, sa Peder Liljeroth, inre befäl på Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund tidigt på onsdagsmorgonen.

Mest larm var det mellan klockan tio och två på natten och de flesta larmen handlade om träd som hade fallit över vägar.

– Men det har inte varit några allvarliga skador, säger han.

Det skedde ett stort antal strömavbrott runt om i landet och så även i Ulricehamnstrakten.

Enligt Conny Carlsson, arbetsledare elnät på Ulricehamns energi AB, drabbades totalt runt 500 av deras abonnenter på något sätt under natten till onsdag. Det handlar då om kortare strömavbrott.

– Vi har haft ganska mycket störningar under natten i hela vårt område, säger han.

När UT pratar med honom på onsdagsmorgonen var han i trakten av Grovare.

– Det är träd på ledningarna här och vi ska ta ner träden nu.

Vid niotiden hade alla abonnenter fått strömmen tillbaka.

Östra Kinds elkraft hade en del problem i trakten av Marbäck och Ölsremma, men dessa fel var åtgärdade under natten.

Vattenfall hade bland annat ett större avbrott söder om Tolken. Totalt 741 abonnenter berördes i Länghem, Dalsjöfors, Äspered, Dannike och Tvärred. Det var under onsdagen inte klart när detta fel kunde vara helt åtgärdat.

Anders RosenbergSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.